Skip to content

Wie ben ik?

Hallo!

Mijn naam is Femke, en ik ben 26 jaar oud. Ik ben opgegroeid in het oh-zo-mooie Noord-Holland, Nederland, en daar heb ik tot mijn 21e gewoond. Na mijn studie, en na een tijdje gewerkt te hebben besloot ik in November 2011 dat ik wel een change of scenery wilde, en heb ik me opgegeven om als Au Pair naar Amerika te gaan. Dit ging allemaal sneller als verwacht, en zo kwam het, dat ik op 5 maart 2012 al in het vliegtuig zat om mijn gastgezinnetje te gaan ontmoeten. Een heel jaar weg van huis.

In Mei van dat zelfde jaar, leerde ik een jongen kennen (op internet nog wel..) en werd ik halsoverkop verliefd. En hij ook. Ook al hadden we elkaar nog nooit eerder gezien, we bleven maar Skypen met elkaar, en op een gegeven moment besloot ik naar hem toe te vliegen. Ik zat op dat moment in New Jersey, hij woonde in Florida. Onze eerste ontmoeting voelde alsof het altijd zo had moeten zijn, en dus praatte we er ook al snel over hoe we dit gingen doen als ik straks weer terug moest naar Nederland.

Er was nog een andere optie, waarbij ik niet terug hoefde, en dat was trouwen. Dus, na 6 maanden met elkaar geskyped te hebben, elkaar 3 keer in het echt gezien te hebben, stopte ik met het Au Pair programma, trok ik bij hem in, en trouwden we 13 dagen later. Eind goed, al goed. Laten we het maar niet over de hele GreenCard procedure hebben en wat een gedoe dat wel niet is

We hebben een tijdje in Altamonte Springs, Florida gewoond.. Daarna zijn we verhuisd naar hartje Orlando, ook in Florida.. En toen Deryn klaar was met zijn studie zijn we een tijdje naar Nederland gegaan, en trokken we bij mijn ouders in. In de schuur.

Helaas was het heel moeilijk voor Deryn om te blijven, en moest ik weer terug naar Amerika om alles af te ronden, zodat ik in ieder geval 10 jaar goed zat met mijn GreenCard, en dus besloten we, tegen onze wil in, dat we weer terug naar Amerika zouden gaan. Eerst een tijdje bij zijn moeder gewoond in Florida, maar na 3 maanden hadden we dat al gauw gezien, en besloten we dat we gewoon ergens heen moesten gaan wat nieuw voor ons beide was. We waren absoluut klaar met Florida, de benauwdheid, de mensen.. het trok ons niet, en dus keken we naar wat andere Staten. Arizona sprak mij altijd al erg aan, en toen ik hem daar over vertelde leek hij ook wel enthousiast.

We keken wat rond op internet, vonden een appartementje, huurden een auto, pakten onze kleren in, potten en pannen die we nog bij zijn opa en oma hadden staan van voor dat we naar Nederland verhuisden, onze foto’s, de tv, mijn bureau & computer, alle andere elektronica, een luchtmatras, en Meisje (de hond), en vertrokken we op een vroege ochtend in Mei, in een mooie Chrysler Town & Country, op weg naar Arizona. Het zou 36 uur rijden zijn, en dus besloten we er op zijn minst 3 dagen over te doen.

Arizona is alles wat we zochten. Het weer is perfect ook al is het soms wat heet, het appartementje dat we gevonden hadden was fijn ook al zijn we alweer verhuisd.. wel in hetzelfde appartementen complex, alleen zijn we “groter” gaan wonen!, Deryn heeft een goede baan gevonden, ik ben mijn eigen bedrijfje gestart, en alles gaat volgens plan. Ondertussen zijn we trotste bezitters van alles wat een huisje nodig heeft. We hadden alles achter gelaten, dus een matras, en een bed was al een luxe voor ons. En, niet te vergeten, dat we een klein monstertje verwachten in Juli, die onze levens nog meer gaat opfleuren. Oh, en we kijken uit op de bergen. Het is weliswaar geweldig!

Sometimes you must take adventures in order to know where you truly belong.

Femke, Meisje & Deryn